Ana səhifə

Почивка в италия пулия и Базиликата 2015 Маршрут: София – Бари – София Дати


Yüklə 158.98 Kb.
tarix07.05.2016
ölçüsü158.98 Kb.
ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ - Пулия и Базиликата 2015
Маршрут: София – Бари – София
Дати: 23.05.2015; 30.05.2015; 06.06.2015; 13.06.2015; 20.06.2015; 27.06.2015; 04.07.2015; 11.07.2015; 18.07.2015; 25.07.2015; 01.08.2015; 08.08.2015; 15.08.2015; 22.08.2015; 29.08.2015; 05.09.2015; 12.09.2015; 19.09.2015; 26.09.2015; 03.10.2015; 10.10.2015
8 дни / 7 нощувки
1 ден: София – Бари – Кастеланета Марина, Пулия
Събиране на летище София за полет до Бари в 13:45. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Кастеланета Марина, Пулия – Метапонто – Пистичи
Закуска. Информационна среща. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Метапонто и Пистичи с дегустация на световно известния ликьор Amaro Lucano.

След информационната среща отпътуване за кратка, приятна следобедна екскурзия.

Пистичи е с формата на природно оформен амфитеатър, който се състои от няколко квартала и поради своето разположение се нарича балкона на Йонийско море или амфитеатъра на Йонийско море. Тук се произвежда световноизвестното Amaro Lucano от Паскуале Вена, собственик на бара, в селото и прочут сладкар, които започва да прави амаро, като смесва няколко билки.

Интересни забележителности са Катедрала Свети Петър и Павел, която е изградена върху останките на вече съществуваща църква от 1212. Сегашната сграда е завършена през 1542 и е дело на майсторите Пиетро и Антонио Лавиола. Църквата е в романо-ренесансов стил. Съхранява платна на Доменико Гуарино от 18-ти век, включително и тези, представляващи Мадона дел Кармине и Мадона дел Поцо.

Абатството дел Казале. Предполага се, че е построено около 1087 върху руините на древен гръцки-византийски манастир от Рудолф Макабео и Ема Алтавила, Абатството, посветено на Дева Мария, е поверено на бенедиктинските монаси от Таранто. Комплексът е в романски стил, построен от местен камък. В манастира се намира статуята на Богородица от дърво, от 12 век, която е коронована от папа Йоан Павел II на 27 април 1991 г.

Метапонто е основан от Ахейците през 7 век пр.н.е, в плодороден регион между реките Брадано и Базенто. В Метапонтум известният философ и математик Питагор основава своята най-голяма школа, където работи до края на дните си. Като ахейска колонията е процъфтяващ селскостопански център, известен с производството грънчарски изделия, украсени с червени фигури, част от които са запазени в Националния археологически музей, както и златни бижута и украсата на храмовете, със запазени непокътнати оригинални полихромни цветове.

Посещение на Националния археологически музей, един от най-богатите от времето на Велика Гърция.

Вечеря. Нощувка.


3 ден: Кастеланета Марина, Пулия – Кастел дел Монте (ЮНЕСКО) – Бари
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Кастел дел Монте (ЮНЕСКО) и Бари – столицата на област Пулия.

След закуска отпътуване за Кастел дел Монте – обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Построен е през 13 век от императора на Свещената римска империя Фридрих II в периода между 1240 и 1250. Съгласно замисъла на императора замъкът е натоварен със силно символическо значение. Той е уникален образец на средновековна военна архитектура, в която са съчетани елементи на класическата античност, ислямския Изток и северноевропейската цистерцианска готика.

Отпътуване за Бари – пристанище и областен град. Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителности, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представляват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата. Свободно време.

Вечеря. Нощувка.


4 ден: Кастеланета Марина, Пулия – Отранто – Лече
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Отранто и Лече – един от най-красивите градове на Южна Италия.

След закуска посещение на Лече, наречен „Флоренция на Пулиа” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а то тях го завладяват римляните през ІІІ в.пр.Хр., който му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и получава име Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготският крал Тотила. След това за пет столетия Лече е върнат към Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през ХІ в. и по-късно е присъединен към Кралство Сицилия.

Интересни забележителности в Лече са: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.

След обяда посещение на Отранто. Отранто се отличава най-вече със своя замък, послужил за заглавие и вдъхновение на първия готически роман в историята - "Замъкът на Отранто" на английския писател Хорас Уолпоул, както и с катедралата с една от най-красивите подови мозайки на цялото наше Средновековие. Свободно време.

Вечеря. Нощувка.
5 ден: Кастеланета Марина, Пулия – Алберобело (ЮНЕСКО) – Локоротондо
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Алберобело (ЮНЕСКО) – Локоротондо.

След закуска отпътуване за Алберобело – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музей, които обаче се използват от туристите да си закупуват сувенири. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и музея на зехтина.

Локоротондо – една от 36 най-красиви общини в Италия. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на балконите. Всички балкони си имат номера. Градът е известен със своите вина и кръгъл исторически център, от където градът е получил името си, което означава „кръгло мястото.“

Вечеря. Нощувка.


6 ден: Кастеланета Марина, Пулия – Алтамура – Матера
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Алтамура, където се пази добре съхранен най-старият скелет на човек (на 250 000 години) и Матера – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата през 2019 (заедно с Пловдив).

След закуска посещение на Алтамура. Разглеждане на историческия център и неговите 200 "claustri" – малки квадратни дворчета, около които са разположени домовете с характерни арки, сводове, тераси. Впечатляващата катедрала е единствената църква на Пулия изградена по волята на Фридрих II. Посещение на музея, където е изложен скелетът на „Човекът от Алтамура” открит през 1993 г. в пещерата Ламалунга. Скелетът е на възрастен мъж с ръст 160-165 см. и е в отлично състояние. Според проучванията, черепа се характеризира, както с архаични черти, така и с морфологични трансформации характерни за неандерталците, което позволява да се определи периода между този на Хомо еректус (400 хиляди години) и на Хомо неандерталец (85 хиляди години). По всяка вероятност скелета е на около 250 000 години. Алтамура е известна с хляба си - хлебче от твърда пшеница с лук, маслини и гъби от Мурджа.Това е фокачата на Алтамура.Тя накара Мaкдоналдс да затвори заведението си в едноименния град. Единствен случай в света, който се превръща във филм със заглавие “Фокача блуз”.

Следобед посещение на Матера – мъртвият град, известна в целия свят като естествен декор на много филми. Матера е избрана за Европейска столица на културата за 2019 заедно с Пловдив. Посещение с местен екскурзовод на пещерния град и каменните пещерни църкви с уникални византийски фрески, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Този старинен град е създаден в скалисто възвишение. Многобройните естествени пещери в Матера са били първите къщи на древните обитатели още преди 9000 г. пр. хр. Жилищата са били издълбавани едно над друго в самата скала. Покривът на дадена къща може да се явява път, стълбище, градина или под на друга къща.

Вечеря. Нощувка.


7 ден: Кастеланета Марина, Пулия – Остуни – Мандурия
Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание: Остуни и Мандурия с дегустация на световноизвестното вино Primitivo di Manduria или Кулинарен тур на Пулия - Пулия е известна с това, че тук е най-добрата кухня в Италия.

Страхотния ястия и специалитети, първокласни вина, сирена, колбаси, моцарела. След закуска отпътуване за Посещение на Остуни – „Белият Град” – катедралата и средновековния град. Създаден е през неолита. Подобно на едър диамант, в пред-италианската си история Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години.

Мандуриа - Градът е считан за един от важните центрове на античната култура на месапите. Според Херодот те произлизат от Крит. Днес се смята, че са илирийски народ, дошъл през 1000 пр.н.е. в Отранто.

Градът се споменава и от Плиний Стари в неговата „Естествена История” с изворът, който днес наричат плиниевият извор. В извора расте многовековно бадемово дърво, чието оцеляване и до ден днешен е мистерия.

Мандурия е известна с производството на едно от известните вина „Примитиво ди Мандурия”. Посещение на музея на виното „Примитиво ди Мандурия”, където ще видим примери за антични еноложки техники, разказани чрез инструментите, които обясняват технологичната еволюция. Събрани са и инструменти и предмети от бита, старинни рамки, легла и матраци пълни с листа от царевица. Интересната етнографска изложба, се фокусира върху живота и обичаите на някогашното селско общество. Дегустация на вино и възможност за закупуване.

Екскурзията за кулинарната магия на Пулия, ще ви разкрие, защо кухнята на област Пулия се счита за най-добрата в Италия. Ще дегустираме моцарела, прясно добита директно от фермата, ще имаме лек обяд и дегустация на вино в Полванера и ще дегустираме някои от най-добрите италиански вина във Варвалионе.Вечеря. Нощувка.
8 ден: Кастеланета Марина, Пулия – Бари – София
Закуска. Трансфер до летище Бари за полет до София.
Ранни записвания при резервации до 31.01.2015

Пакет 8 дни / 7 нощувки на база закуска, вечеря и напитки


Ранни записвания до 31.01.2015

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти / 4-ти възрастен

1-во / 2-ро дете 2 – 11,99 г

Закуска и вечеря с вкл. напитки
23.05 – 30.05

840 лева

1046 лева

774 лева

675 лева

30.05 – 06.06

840 лева

1046 лева

774 лева

675 лева

06.06 – 13.06

840 лева

1046 лева

774 лева

675 лева

13.06 – 20.06

860 лева

1066 лева

794 лева

695 лева

20.06 – 27.06

870 лева

1076 лева

804 лева

705 лева

27.06 – 04.07

890 лева

1096 лева

824 лева

725 лева

04.07 – 11.07

910 лева

1116 лева

833 лева

717 лева

11.07 – 18.07

920 лева

1126 лева

841 лева

722 лева

18.07 – 25.07

930 лева

1136 лева

851 лева

732 лева

25.07 – 01.08

930 лева

1136 лева

851 лева

732 лева

01.08 – 08.08

940 лева

1146 лева

855 лева

729 лева

08.08 – 15.08

950 лева

1156 лева

866 лева

738 лева

15.08 – 22.08

950 лева

1156 лева

866 лева

738 лева

22.08 – 29.08

950 лева

1156 лева

866 лева

738 лева

29.08 – 05.09

890 лева

1096 лева

824 лева

725 лева

05.09 – 12.09

890 лева

1096 лева

824 лева

725 лева

12.09 – 19.09

880 лева

1086 лева

814 лева

715 лева

19.09 – 26.09

880 лева

1086 лева

814 лева

715 лева

26.09 – 03.10

850 лева

1056 лева

784 лева

685 лева

03.10 – 10.10

840 лева

1046 лева

774 лева

675 лева


Цената включва:

 • Самолетен билет София – Бари – София с директен чартърен полет;

 • Летищни такси;

 • 7 нощувки, закуски, вечери с включено ¼ л вино и ½ л вода;

 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • Чадър и 2 шезлонга на плажа за всяка стая;

 • Чадъри и шезлонги на басейна;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

 • Представител на туроператора владеещ български за целия престой;


Цената не включва:

 • Доплащане за единична стая: 206 лева;

 • Обяд с включени ¼ л вино и ½ л вода: 76 лв на човек за целия престой;

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета и стойността ѝ зависи от промяна на цената на горивото или съотношението долар/ евро спрямо 27.10.2014г.;

 • Общинска такса – към момента няма обявена общинска такса. Размера и се определя едностранно от общината;

 • Метапонто и Дегустация на Amaro Lucano: 72 лева за възрастен / 36 лева за дете;

 • Вход: 2,50 евро

 • Матера и Алтамура: 84 лева за възрастен / 42 лева за дете;

 • Крепостта Кастел дел Монте и Бари: 84 лева за възрастен / 42 лева за дете;

 • Лече и Отранто: 84 лева за възрастен / 42 лева за дете;

 • Алберобело и Локоротондо: 84 лева за възрастен / 42 лева за дете;

 • Остуни и Мандурия: 84 лева за възрастен / 42 лева за дете;

 • Кулинарната магия на Пулия: 196 лева за възрастен / 120 лева за дете

 • Промоция 3 или 4 екскурзии Отстъпка -10,00%;

 • Промоция 5 или 6 екскурзии Отстъпка -15,00%;


Резервации:

 • Депозит 300 лв при резервация;

 • Доплащане 21 дни преди датата на пътуване;


Условия за анулации:

 • до 60 дни преди датата на полета: без неустойка;

 • от 60 до 30 дни: 100лв;

 • от 30 до 22 дни: 300 лв;

 • под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума;


Полетно разписание

София - Бари 13:45 / 14:15

Бари - София 10:30 / 12:55
Забележки:


 • Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.

 • Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!

 • Всички упоменати часове са приблизителни.


Хотел:
Pineto Welness & SPA 4*

Кастеланета Марина, Пулия

http://www.nicotelhotels.com/hotel-taranto/taranto.html
Местоположение

Pineto Wellnes & SPA 4* се намира на тихо място, сред много зеленина, в близост до пясъчните плажове на Castellana Marina и основните исторически, артистични и културни забележителности на областите Пулия и Базиликата.

Pineto Wellnes & SPA 4* e само на 32 км от центъра на историческия град Таранто, на 26 км от Масафра – природния парк в региона „Terra delle Gravine“, на 52 км от Гроталие, известен със своята керамика, на 50км от Матера и характерните за него „каменни къщи“, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1993г. На 35 км от хотела се намира град Мандурия известен с Messapian Walls (стените от Месапия) и вино Premitivo (сорт черно винено грозде).
Хотела

Pineto Wellnes & SPA 4* е заобиколен от лукс и аромат на борови дръвчета (Aleppo Pines), в тиха и спокойно атмосфера и само на няколко стотин метра от златистите плажове на Йонийско море. Хотела се намира на 2км от собствен пясъчен плаж до който се стига с безплатен транспорт от хотела през целия ден или пеша, около 30 минути разходка през курорта заобиколени от зеленина, частни вили и спокойствие. Чадъри и шезлонги на плажа и около басейна са безплатни.

Ежедневно, през летните месеци се организират различни забавления аз деца от 4 до 11 години в мини-клуба на хотела и за възрастни.
Стаите

Хотел Pineto Wellnes & SPA 4* разполага с 90 стандартни и 24 супериор стаи, както и стаи за хора в неравностойно положение, като повечето от стаите имат балкон.

Големите и удобни 114 стаи с гледка към басейна и боровите дръвчета са обзаведени в съвременен стил и са оборудвани с всички екстри за своята категория.

Стандартните стаи са обзаведени със спални или две единични легла, разполагат с модерни и удобни мебели и имат: • Телевизор

 • Климатик

 • Баня с вана или душ

 • Електронна карта

 • Директен телефон

 • Услугата „събуждане по телефона“

 • Дистанционно управление на климатика и утоплението

 • Wi – Fi

 • Мини – бар

 • Малки домашни любимци са позволени в стаята.


Ресторант

Хотел Pineto Wellnes & SPA 4* разполага с два просторни и светли ресторанта. Тук ще имате възможността да тествате традиционни ястия, да се насладите на цветовете, ароматите и звуците на местността, благодарение на огромните прозорци с панорамна гледка към басейнът и градината.


Услуги в хотела

 • СПА център и козметичен салон

 • Външен басейн

 • Вътрешен басейн

 • Фитнес

 • Сауна

 • Бизнес център

 • Зали за срещи и банкети

 • Пране и гладене

 • Лоби бар

 • Основен ресторант

 • Ресторант а-la-carte

 • Тераса

 • Градина

 • Караоке

 • Стаи за багаж

 • 24 часова рецепция

 • Наем на кола, велосипеди, детегледачка и VIP обслужване

 • Шатъл – безплатен транспорт до плажа

 • Семинарен център

 • Сейф


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©anasahife.org 2016
rəhbərliyinə müraciət