Ana səhifə

Partit dels socialistes de catalunya, convergència I unió, esquerra republicana de catalunya


Yüklə 13.19 Kb.
tarix10.05.2016
ölçüsü13.19 Kb.
M O C I Ó

Que presenten els grups municipals de PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA, CONVERGÈNCIA I UNIÓ, ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS-ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA i PARTIT POPULAR a l’ajuntament de Girona, perquè sigui inclosa a l’ordre del dia del ple ordinari a celebrar el proper dia 10 de febrer de 2009.


EXPOSICIÓ DE MOTIUS :
1r.- RENFE ha anunciat recentment que, com a conseqüència de les obres del TAV a Barcelona, els trens regionals que uneixen la ciutat de Girona amb la de Barcelona, patirien més endarreriments i també que augmentaria la durada del trajecte. És un nou afegitó en les creixents deficiències que pateixen els usuaris d’aquesta línia, molts del quals són ciutadans de Girona.
2n.- La degradació de la qualitat que pateix el servei ferroviari entre Barcelona no és, però, un fet atribuïble només a les obres del TAV a Barcelona. En els darrers anys, els usuaris d’aquesta línia han patit tot tipus d’incidències : retards crònics, deficient higiene de les unitats, sobreocupació del vagons, manca de cobertura telefònica i de línia GPRS. En els darrers vint anys, la durada del trajecte Barcelona Girona ha augmentat un 37 % passant d’una durada mitjana d’una hora i cinc minuts a una hora i vint-i-nou minuts.
3r.- A aquesta degradació del servei s’hi afegeix l’injustificat augment de les tarifes ferroviàries, a partir de l’1 de gener de 2009, amb un augment molt important del preu dels abonaments mensuals, que afecta de forma especials als usuaris habituals de la línia.
Per tot això, els GRUPS MUNICIPALS DEL PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA i PP proposen al ple de l'ajuntament de Girona l'adopció dels següents
A C O R D S
PRIMER.- Manifestar a RENFE i ADIF el malestar d’aquest ajuntament per les creixents deficiències en el servei ferroviari de la línia regional entre Girona i Barcelona i instar-los a adoptar, amb caràcter immediat i urgent, mesures per a millorar la qualitat d’aquest servei.
SEGON.- Instar al Govern de l’Estat a elaborar un pla de mesures d’estímul i promoció de l’ús del transport ferroviari entre la població que incorpori, entre altres, indemnitzacions pels retards en els trens Catalunya Express iguals als aplicats a la resta de trens regionals i mesures que millorin la qualitat del servei com són la millora de la megafonia d’informació en tots els trens, connexió a la xarxa elèctrica per aparells electrònics i/o informàtics, connexió wifi i telefonia mòbil.
TERCER.- Instar al Govern de l’Estat a iniciar els estudis per a la creació d’un servei de rodalies integrat a les comarques de Girona de manera que s’harmonitzin els serveis de Girona a Blanes, de Girona a Portbou i de Girona a Maçanet de la Selva- Hostalric.
QUART.- Instar a RENFE perquè reobri la consigna que roman tancada des de fa un any i mig per manca d''inversio en un arc de seguretat, i que causa molesties evidents als viatgers que han de carregar els seus equipatges per tota la ciutat, amb la mala imatge que suposa per la nostra promocio turistica.
CINQUÈ.- Comunicar l’anterior acord a RENFE, a l’ADIF , a l’Honorable Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i a l’Excma. Ministra de Foment.

Girona, 6 de febrer de 2009- IL·LMA. SRA. ALCALDESSA-PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT DE GIRONA

Carles Puigdemont i Casamajó

Portaveu del GM de CiU

Cristina Alsina i Conesa

Portaveu del GM d'ERC

Concepció Veray i Cama

Portaveu del GM del PP

Joan Olóriz i Serra

Portaveu del GM d’ICV

Joan Pluma i Vilanova

Portaveu del GP del PSC

Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©anasahife.org 2016
rəhbərliyinə müraciət