Ana səhifə

Monika leskovar boris berezovsky giovanni sollima


Yüklə 54.72 Kb.
tarix08.05.2016
ölçüsü54.72 Kb.
BRING MUSIC FESTIVAL
GRAD HVAR

(16.07. – 19.07. 2006.)


Nositelji festivala:

MONIKA LESKOVAR

BORIS BEREZOVSKY

GIOVANNI SOLLIMA


Prijatelji festivala i posebni gosti:

Stanley Dodds

Karlo S. Fio

Dorotea Vismara Hoffman

Petrit Ceku

Los Caballeros


Međunarodni glazbeni festival

International music festival

«BRING MUSIC FESTIVAL» nastao je kao plod suradnje i poznanstva s brojnim priznatim domaćim i međunarodnim glazbenim umjetnicima, te će se uz svesrdnu pomoć lokalnih gradskih vlasti i svih prijatelja vrhunske glazbe održati u Gradu Hvaru. Ovogodišnji je festival planiran u ljetnim mjesecima - od 16. do 19. srpnja 2006. godine na različitim lokacijama otoka Hvara, te se stavlja uz bok najjačih relevantnih glazbenih događanja i festivala u Hrvatskoj ovoga ljeta.

Glazbenici dolaze iz Rusije, Italije, SAD-a, Njemačke i Hrvatske – svi su oni afirmirani glazbenici na svjetskoj sceni. Izabrani glazbeni program je šarolik kao i izbor umjetnika. Klavirski Beethoven i Chopin duo, gudački Schubert kvintet, jedan gudački Biber i Purcell, violončelo duo-projekt Giovannija Sollime, Maraisa, Chick Corea i Beatlesa i na kraju «Fiesta» koncert za violončela, gitaru i Mariachi band : …Baroque … Jimmi Hendrix …Mariachi…- za svakoga po nešto. Ne postoji iskustvo glazbe koje je toliko intenzivno poput onoga na festivalima, kao ni toliko intimno poput onoga koje Vam pruža festival komorne glazbe.

Udruga «Classic Hvar» je dobrovoljna organizacija ljubitelja glazbe koji svojom upornošću žele postići ciljeve festivala. Podupire je Ministarstvo kulture RH, Grad Hvar, udruga za unapređivanje glazbene kulture Euterpa, sponzori kao i slušatelji i prijatelji festivala.

Program festivala je pažljivo odabran i sastavljen od djela vrhunskih skladatelja, te kao takav tematski prati lokalnu strategiju razvoja kulturnog turizma. Želja je da festival predstavlja mjesto za razmjenu novih ideja i glazbenih susreta, te na taj način otvara Hrvatsku svijetu i poziva svijet u Hrvatsku.

Monika Leskovar

Predsjednik udruge

Classic Hvar

PROGRAM FESTIVALA


SVEČANI KONCERT OTVARANJA FESTIVALA

OPENING GALA CONCERT

Nedjelja, 16.07.2006. godine, 21:00 – Franjevački samostan

Sunday, the 16th of July 2006, 21:00 – Franciskian Monestary
Koncert komorne glazbe za violončelo i klavir

Chamber music concert for cello and piano
LUDWIG VAN BEETHOVEN:

Sonata za klavir i violončelo op. 69 u A-duru

Sonata No. 3, A-Major, Op. 69 for piano and cello

Allegro ma non tanto//Scherzo-Allegro molto//

Adagio cantabile – Allegro vivace
LUDWIG VAN BEETHOVEN:

12 varijacija na temu “Ein Mädchen oder Weibchen“ iz opere „Čarobna Frula“ W.A. Mozarta u F-duru, op. 66

12 variations in F-Major, Op. 66, on the theme “Ein Mädchen oder Weibchen“ from the opera “Die Zauberflöte“ by W.A. Mozart

FREDERIC CHOPIN:

Sonata za klavir i violončelo u g-molu op. 65

Sonata for piano and cello, G-minor, op. 65

Allegro moderato // Scherzo (Allegro con brio) // Largo // Finale-Allegro

klavir//piano: BORIS BEREZOVSKY

cello//violoncello: MONIKA LESKOVAR

GIOVANNI SOLLIMA

KONCERT IN HVAR

CONCERT IN HVAR

Ponedjeljak, 17.07.2006. godine, 21:00 – Muzej hvarske baštine - Lapidarij

Monday, the 16th of July 2006, 21:00 – Lapidarium
Koncert komorne glazbe za gudače

Chamber music concert for strings only
HEINRICH IGNAZ FRANZ VON BIBER: „Battalia“

HENRY PURCELL: „Fantazia upon a note“

FRANZ SCHUBERT:

Gudački (quintet) u C-duru (kvintet) D 956 – op.post 163

String Quintet in C-Major D 956 – op.post 163

Allegro ma non troppo//Adagio//Scherzo-Presto//Allegretto
violine/violin: STANLEY DODDS, KARLO S. FIO

viola/viola: DOROTEA VISMARA HOFFMAN

violoncello/cello: MONIKA LESKOVAR, GIOVANNI SOLLIMA

KONCERT “Dance with silent village”

CONCERT Dance with silent village” –

Utorak, 18.07.2006. godine, 21:00 – Malo Grablje

Tuesday, the 18th of July 2006, 21:00 – Malo Grablje
koncert za dva violončela

cello duo concert
MARIN MARAIS: Suite in D-Moll

DOMENICO GABRIELLI: Canone

MARIN MARAIS: La Folia

BELA BARTOK: Duets

GIOVANNI SOLLIMA: Island, the interpretation of dreams

GIOVANNI SOLLIMA: Arboreto Salvatico

GIOVANNI SOLLIMA: Concerto Rotondo

GIOVANNI SOLLIMA: Pasolini Fragment

CHICK COREA: Children Songs

THE BEATLES: I saw her standing there

GIOVANNI SOLLIMA: Larme (from “Caravaggio”)

---

klapske pjesme
Violončelo/cello: MONIKA LESKOVAR

GIOVANNI SOLLIMA
Klapa: Bodulke
KONCERT “FIESTA” – koncert zatvaranja festivala

CONCERT FIESTA – closing concert

srijeda, 19.07.2006. godine, 21:00 – Muzej hvarske baštine - Lapidarij

wednesday, the 19th of July 2006, 21:00 – Lapidarium
//...od Baroka …Jimi Hendrixa …Mariachi “Los Caballeros”//

//…Baroque … Jimi Hendrix …Mariachi “Los Caballeros”//
gitara/guitar: PTRIT CEKU

violončelo/cello: MONIKA LESKOVAR

GIOVANNI SOLLIMA

posebni gosti/special guests: MARIACHI “LOS CABALLEROS”

Monika Leskovar – violončelo/cello


Premda je zagrebačka violončelistica Monika Leskovar navršila tek 23 go­dine, o njoj se u Hrvatskoj čak i diljem svijeta već nekoliko godina sve češće govori, i to - izrijekom u superlativima! S punim pravom, jer osebujnu svirku Monike Leskovar odlikuje zbroj najviših umjetničkih kvaliteta: superiorna tehnička sprema i začudna tonska maštovitost, studiozna utemeljenost njezinih interpretacija i naoko improvizacijsko nadahnuće trenutkom. U njezinu jednostavnome i vrlo logičnome mu­ziciranju na očaravajući se način isprepliću dje­tinje prostodušan polet i ona tako rijetka anali­tička strastvenost duha, svojstvena same zre­lim i velikim umjetnicima. Ove je godine Moni­ka Leskovar završila poslijediplomski studij na glazbenoj akademiji “Hanns Eisler”, Berlin u klasi znamenitog koncertanta i pe­dagoga Davida Geringasa, te dobila mjesto asistenta. Tijekom osmo­godišnjeg školovanja u Njemačkoj (Lübeck i Berlin) bila je pobjednicom na nekoliko ugled­nih svjetskih čelističkih natjecanja. Mnoštvu re­citala i solističkih nastupa uz glasovite orkes­tre iz Münchena, Budimpešte, Moskve, Petro­grada, Pariza i Praga, Monika je pridodala i bli­stavom nizu komornih koncerata na kojima se iskazala kao umjetnica i te kako dostojna su­radnje s nekoliko najvećih glazbenika našega doba kao što su: violinisti Gidon Kremer i Juli­an Rachlin, violisti Jurij Bašmet i Tabea Zim­mermann, skladateljica Sofija Gubajdulina, pi­janisti Boris Berezovski i Richard Hyung-ki Joe. Potkraj pretprošle godine Monika Leskovar u ra­zmaku od samo tri dana uz Zagrebačku fil­harmoniju blistavo je odsvirala Dvoräkov Kon­cert za violončelo i Rokoko varijacije P. I. Čaj­kovskog, nastupivši pod dirigentskim vods­tvom sada već svjetski uglednog Kazushija Onoa, odnosno karizmatičnog Valerija Gergi­jeva. Premda je svoja najdraža priznanja i na­grade primila iz ruku legendarnih guslača Ye­hudija Menuhina i Mstislava Rostropoviča, Mo­nika s radošću ističe da joj je najveće prizna­nje napuljsko violončelo Vincenzo Postiglione iz 1884, godine, koje su joj priskrbili Grad Zagreb i Orkestar Zagre­bačke filharmonije. Ona isto tako ne zaborav­Ija naglasiti da su joj najljepši i najdragocjeniji satovi pouke bili oni koje je dobivala u zagre­bačkoj klasi profesorice Dobrile Berković-Mag­dalenić, gdje je kao šestogodišnja djevojčica prvi put zagrlila violončelo, i ne sluteći da je u tome zaigranom trenutku stekla suputnika za cijeli pivot...
napisao Zlatko Mađar

časopis CROATIA - Croatia Airlines
Boris Berezovsky – klavir/piano
Boris Berezovsky ostvario je zavidnu reputaciju zahvaljujući svom izuzetno snažnom virtuoznom pijanističkom izričaju, te jedinstvenim i istančanim glazbenim senzibilitetom.

Rođen u Moskvi 1969. godine studirao je na Moskovskom konzervatoriju u klasi Elise Virsaladze, a privatno kod Alexandra Satza. Londonski dnevni list “The Times” opisao ga je nakon svog koncerta prvijenca u Wigmore Hallu 1988. godine kao “umjetnika koji puno obećava, glazbenog interpreteta vrtoglave virtuoznosti i nevjerojatne snage”; dvije godine kasnije (1990) ispunio je to obećanje i osvojio zlatno odličje na međunarodnom Tchaikovsky natjecanju u Moskvi.

Boris Berezovsky redovito nastupa kao koncertni solist sa orkestrima poput Concertgebouw, Philharmonia Orchestra, Philadelphia Orchestra, Rotterdam Philharmonic, Residentie Orkest, Danish National Radio Symphony Orchestra, NDR Hamburg, Deutsche Oper Berlin, Komische Oper, Hessischer Rundfunk, Russian National Orchestra, New Japan Philharmonic, City of Birmingham Symphony Orchestra, Dallas Symphony Orchestra sa dirigentima poput Kurt Masur, Charles Dutoit, Wolfgang Sawallisch, Vladimir Ashkenazy, Alezander Lazarev, Andrew Litton, Mikhail Pletnev, Antonio Pappano itd.

Borisa Berezovskog nedavno kritičari nisu prestali hvaliti zbog njegove snimke kompletnih Beethovenovih koncerata sa Thomasom Dausgaardom (Swedish Chamber Orchestra). Također je snimio zamjetan broj CD-a za “Teldec” izdavačku kuću sa djelima iz široke palete kompozitora: Chopin, Schumann, Rachmaninov, Mussorgsky, Balakirev, Medtner, Ravel, kompletan Liszt Transcendental Studies, te koncerti Rachmaninova, Tchaikovskog i Liszta. Njegove snimke Rachmaninov sonate dobile su nagradu “Preis der Deutschen Schallplattenkritik”, a njegov Ravel CD posebno su preporučili časopisi “Le Monde de la Musique”, “Diapason, BBC Music Magazine” i “Independent on Sunday”. Izdao je “live DVD - Liszt Transcendental Studies” snimljenog na koncertu u “La Roque d'Antheron for Naive”. Suradnja sa klavirskim triom - Dmitri Makhtin i Alexander Kniazev – te izdavačkom kućom Warner Classics, dovela je do realizacije novog CD-a kao i “live snimke Chopin/Godowsky etudes”.

Boris Berezovsky kao solo izvođač, u duetu sa violinistom Vadim Repinom, pianisticom Brigitte Engerer ili sa svojim klavirskim triom redovito nastupa na koncertima, recitalima i festivalima diljem Europe (QEH International Piano Series, the Concertgebouw, La Roque d’Antheron, Ruhr Piano Festival, Les Folles Journées de Nantes, Palais des Beaux Arts, Brussels, Megaron, Athens and Symphony Hall, Birmingham...).

Posljednje izmjene: 25. veljače 2005 - IMG Artists
Giovanni Sollima – violončelo/cello/composer


Violončelist i kompozitor Giovanni Sollima rođen je u Palermu 1962. godine u glazbenoj obitelji. Diplomirao je s najvišim odličjima u violončelističkoj klasi Giovanni Perriera i kompoziciju kod svoga oca Eliodora Sollime. Svoj studij violončela zaokružio je kod Antonia Janigra u Salzburgu, a kompoziciju na visokoj glazbenoj školi “Musikhochschule Stuttgart” u klasi Milka Kelemena.

Sollima je kao čelist razvio impozantnu čelističku međunarodnu karijeru surađujući s glazbenicima poput Claudia Abbada, Giuseppea Sinopolia, Jorga Demusa i Marte Argerich.

Kao kompozitor spaja različite glazbene izričaje i pravce pretežito s elementima klasične, rock i jazz glazbe, kao i etničke sicilijanske i ostale mediteranske glazbe Sjeverne Afrike, Srednjeg Istoka i Balkana.

Od 1992. godine njegova djela izvode u prestižnim koncertnim dvoranama širom svijeta solisti poput Yo-Yo Ma, Antonio Meneses, Mario Brunello, Bruno Canino, Larry Coryell; koreografi poput Carolyn Carlson i Karole Armitage; pjevači Ruggero Raimondi; orkestri “La Scala Philharmonic Orchestra” pod dirigentskom palicom Riccarda Mutija, “Kremerata Baltica” Gidona Kremera, “Moscow Soloists” Yuri Bashmeta, “Comunale of Bologna Orchestra” Daniele Gattija, te “European Union Chamber Orchestra”. Također je surađivao s redateljima Robert Wilson, Peter Greenaway i Marco Tullio Giordana.

Njegov “Giovanni Sollima Band”, osnovan 1995 u New Yorku, nastupao je na vodećim pozornicama prominentne kulturne scene stvarajući glazbu alternativnog karaktera: “Carnegie Hall”, “Brooklyn Academy of Music”, “Knitting Factory and Merkin Hall” u New Yorku, Londonski “Wigmore Hall”, “Salle Gaveau” u Parizu, “International Festival of Istanbul”, “Kunstfest of Weimar”, “Kuopio Festival” u Finskoj I “Tokyo Summer Festival”. Slijedile su koncertne turneje po SAD-u, Kanadi i Japanu, na “Venice Biennale” i “Ravenna Festival”. Od najvažnijih diskografskih izdanja izdvaja se album “Aquilarco”, 1998 za idavača Point Music/PolyGram na poziv Philipa Glassa.

Godine 2001 “Nonesuch/Warner” - Gidon Kremer i njegova Kremerata Baltica produciraju CD “Tracing Astor” izvodeći njegovu najizvođeniju skladbu, Violoncelles, vibrez!. (2005 by Sony/BMG).Dorotea Vismara Hoffman – viola


Violistica Dorotea Vismara Hoffman nastupala je diljem Europe, Južne i Sjeverne Amerike, te u Kini izvodeći pretežito modernu komornu glazbu.

Bivša je članica (viola) orkestra «Maggio Musicale Fiorentino» pod ravnanjem maestra Riccarda Mutija, a trenutačno je gđa. Hoffman članica orkstra «Cincinnati Chamber Orchestra». Kolege sa studija bili su joj Pier Farulli, Lina Lama, Bruno Giuranna, Augusto Vismara i Yuri Bashmet, a diplomirala i magistrirala je na sveučilištu «University of Cincinnati,USA» u klasi Masao Kawasaki.

Dorotea Vismara Hoffman voditeljica je ljetnog glazbenog programa pod nazivom AccentX na sveučilištu «University of Cincinnati», koji je pokrenula 2002. godine. Također podučava violinu, violu i komornu glazbu na katedri «CCM Preparatory Department» u sklopu kojega zauzima funkciju voditelja «Accent» programa. Kao bivša profesorica viole na sveučilištu «University of Kentucky» u Lexingtonu (1996-2005) i na konzervatoriju «Conservatorio di Musica ŇG.B.MartiniÓ» u Bologni, Italija (1984-96), ona je redovan gost na satovima, masterclass radionicama, raznim odborima i komisijama na konzervatorijima, glazbenim školama, natjecanjima i ljetnim festivalima.

Gospođa Hoffman ljetuje na otoku Hvaru, Hrvatska, gdje kao vanredni član ljetne glazbene škole «UpBeat Summer Music School» dolazi od 2003. godine. Od 1980. godine uključena je u stvaranju novih programa podučavanja glazbenih instrumenata, te je razvila «Accent» metodu koju odlikuje novi visokouspješan pristup violini i violi kao glazbenim instrumentima. Njeni su projekti i materijali tiskani u Italiji («Curci» i stručni časopisi Laboratorio Musica, Bequadro and InVoce). Studenti gospođe Hoffman dobitnici su brojnih regionalnih, nacionalnih i međunarodnih nagrada i priznanja. Njeni bivši studenti priznati su članovi brojnih gudačkih kvarteta, komornih sastava i simfonijskih orkestara.

Karlo S.Fio - violina/violin
Karlo S.Fio, rođen 1961.g. u Zagrebu, započeo je s učenjem violine u petoj godini, te uskoro bio prepoznat kao veliki talent, osvajajući brojne nagrade među kojima se ističu Nagrada Udruge hrvatskih glazbenih kritičara i Nagrada Hrvatskog Glazbenog Zavoda. Nastupao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom i Zagrebačkim solistima. Nakon stjecanja diplome na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 1981.g., u klasi prof. Martina Barića studij nastavlja kod Christiana Ferrasa u Francuskoj, Josefa Suka u Beču te u SAD-u na Rice University-u kod Sergiu Luce gdje je bio i član počasnog Rice University kvarteta.

Karlo S.Fio je bio koncertni majstor ansambala Wiener Kammerorchester (1981.-1984.g.), Münchener Kammerorchester (1985-1995.g.), London Philharmonic (1998.-1999.) te Die Solisten der Berliner Kammerphilharmonie (1999.-2001.g.). S ovim kao i drugim orkestrima nastupao je kao solist na turnejama po Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Engleskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Austriji, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Japanu, Kini, Tajvanu, Hong-Kongu, Maleziji, Koreji i SAD-u. Kao solist i komorni glazbenik, sudjelovao je na festivalima ''Pablo Casals'', ''Carinthischer Sommer'', Dubrovačke Ljetne Igre, ''Settembre in Musica'' te na festivalima u Avignonu, Bordeauxu, Viterbu, Savonlinni i Szegedu. Koncertirajući na najpoznatijim pozornicama širom svijeta, umjetnički je surađivao s mnogim uglednim umjetnicima kao što su Philippe Entremont, Carlo Zecci, Viktor Tretyakov, Maurice Andre, Irena Grafenauer, Guy Touvron, Eduard Brunner, Andras Adorjan, Radovan Vlatković, Edith Wiens, Steven Doane, Kandinsky Trio, Anatolij Ugorsky, Hermann Prey, Michael M.Kofler, Jean-Marc Luisada, José Gallardo, Michael Flaksman i drugi.

Karlo S.Fio je, u suradnji s ''Hindemith Stiftung'', organizirao i umjetnički vodio ''The European – American Master Classes'' u Švicarskoj ( Blonay ). Surađivao je u organizaciji izložbe ''Zeitgenössische Geigenbauer in München'' ( Stadtmuseum/ München ).

2002. - 2003. Karlo S.Fio djelovao je kao koncertni majstor i umjetnički voditelj Zagrebačkih solista. Samostalni je umjetnik, član klavirskog tria ''Serafin'' i dua sa pijanistom José Gallardom kao i međunarodnih glazbenih festivala ''Settembre in musica'' / Ascoli i Szeged / Madžarska.

Stanley Dodds – violina/violin


Stanley Dodds, rođen u Kanadi i odrastao u Australiji. Sa svojih 15 godina pohađao je glazbenu školu u Linzu, te nastavio studij violine na konzervatoriju „Lucerne Conservatory“ u klasi Gunars Larsens. Zaokružio je svoje formalno obrazovanje na akademiji Berlinske filharmonije „Orchestra Academy of the Berlin Philharmonic“. Postao je član Berlinske filharmonije 1994. godine. Već je za vrijeme studija svirao sa orkestrom “ Festival Strings Lucerne”, gdje je bio koncert majstor od 1996-1999. Osim orkestralnih i solističkih nastupa također aktivno dirigira i podučava u Australiji.


Petrit Ceku – gitara/guitar

Petrit Çeku rođen je 1985. godine u Prizrenu (Kosovo). U rodnom gradu završio je osnovnu glazbenu školu i prva dva razreda srednje škole u klasi profesora Luana Sapunxhije. Godine 2002. dolazi u Zagreb da bi nastavio školovanje u glazbenoj školi Pavla Markovca u klasi prof. Xhevdeta Sahatxhije. Dobitnik je prve nagrade na državnom natjecanju u Dubrovniku 2003. godine te prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima gitarista: Anna Amalia u Weimaru (Njemačka), Emilio Pujol u Italiji i Andrés Segovia u Velbertu (Njemačka). Godine 2004. predstavljao je Hrvatsku na natjecanju ''Europska glazbena nagrada za mlade'' gdje je dobio prvu nagradu i posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za izvedbu djela hrvatskog skladatelja. Ove godine održao je solističke koncerte u Hrvatskoj te u Prištini i u Weimaru. Nedavno je bio dobitnik nagrade publike na natjecanju Ivan Padovec u Zagrebu, a na jakom Međunarodnom natjecanju mladih umjetnika Ferdo Livadić u Samoboru jednoglasnom odlukom žirija dobio je prvu nagradu. Dobitnik je Nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević 2005. Sudjelovao je na seminarima kod M. Barrueca, Z. Dukića, A. Vidović, C. Marchionea, E. Muse i S. Tennanta, te na seminaru komorne glazbe kod D. Gregoriana. Već dvije godine zaredom sudjeluje na ljetnoj školi Strings Only! u Zadru u okviru koje je u crkvi Sv. Donata održao solističke nastupe. Nastupio je uz Zagrebačke soliste i surađivao sa Zagrebačkim kvartetom mladih s kojim je koncertirao u Hrvatskoj, Njemačkoj i Italiji. Student je druge godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka.


Los Caballeros - Mariachi

Mariachi Los Caballeros prvi put javno nastupaju u travnju 1998. U "Kino klubu Zagreb". Godinu dana kasnije snimaju svoj prvi album "Fiesta Mexicana" za izdavačku kuću Aquarius Records, a iste godine uspješno priređuju koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu, Zagreb.

Slijedi sezona redovitih nastupa u zagrebačkom B.P. clubu i gostovanja po Njemačkoj, Italiji, Slovačkoj, Sloveniji, te Austriji i Mađarskoj u kojima redovito nastupaju na danima meksičke kulture u organizaciji meksičkih ambasada tih zemalja. Snimaju glazbu za slovenski film "Barabe" i gostuju u pjesmi "Šinjora" grupe Šo!Mazgoon. U kolovozu 2000. Pozvani su na 7. Međunarodni Mariachi i Charerría Susret u Guadalajari, México, gdje nastupaju s najuglednijim mariachi sastavima svijeta, kao što su Mariachi Vargas de Tecalitlán, Mariachi de América i Los Camperos de Nati Cano.

Po povratku u Hrvatsku održavaju uspješan koncert u KD "Lisinski", a početkom slijedeće godine priređuju samostalne koncerte u hrvatskim kazalištima Rijeka, Pula, Varaždin i u dvije gradske dvorane (Karlovac i Slavonski Brod).

2002. Godine snimaju svoj drugi album "Colección bailable", također u izdanju Aquarius Records, te po drugi put odlaze u Mexico, gdje produbljuju kontakte s vrhunskim mariachi orkestrima na 9. Međunarodnom Mariachi i Charerría Susretu. Istom prigodom, za američku TV mrežu PBS snimaju dokumentarni film "Mariachi: the Soul of Mexico" s Plácidom Domingom kao producentom i naratorom.U kolovozu 2004. Nastupaju na Dubrovačkim ljetnim igrama, s jednim od najvećih svjetskih tenora, rođenim Meksikancem, Rámonom Vargasom. S njim su mjesec dana kasnije održali koncert u Internacionalnom centru u Beču, u organizaciji Meksičke ambasade, s kojom inače redovito koncertno surađuju.

Mariachi Los Caballeros svaki ponedjeljak nastupaju u zagrebačkoj "Mex-cantini", Savska 154.


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©anasahife.org 2016
rəhbərliyinə müraciət