Ana səhifə

Moció que presenta el grup municipal de convergència I unió per ser tractada al ple ordinari del mes de juliol, sobre el soterrament del tren convencional


Yüklə 9.41 Kb.
tarix10.05.2016
ölçüsü9.41 Kb.

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ PER SER TRACTADA AL PLE ORDINARI DEL MES DE JULIOL, SOBRE EL SOTERRAMENT DEL TREN CONVENCIONAL

Segons l'anunci formulat pel secretari general de Transport de l'Estat, José Luis Cachafeiro, el projecte del tren convencional al seu pas per la ciutat de Girona quedava supeditat a "l'encaix pressupostari". Si es confirmés aquest fet, això suposaria deixar sense data i sense previsió de calendari l'obra més important de la ciutat, i suposaria deixar en una indefinició amenaçant aspectes essencials del projecte de tren de gran velocitat que s'ha començat a construir.


Aquest anunci es produeix en un context de retallades pressupostàries provocades per una exigencia de reducció de la despesa pública i després del reiterat incompliment dels calendaris compromesos a l'inici dels projectes ferroviaris que afecten la ciutat de Girona. Alhora, suposaria un incompliment del compromís adquirit per l'actual ministre de Foment, José Blanco, que en resposta parlamentària al grup de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats va anunciar la licitació del projecte de soterrament del tren convencional per a l'any 2012 i va quantificar-lo en 350 milions d'Euros.
L'Ajuntament va donar el seu acord, al seu dia, a un seguit de propostes sobre el pas del tren a Girona que sempre s'han entès i s'han tractat com diversos aspectes d'un únic gran projecte. Així s'ha explicat, també, a la ciutadania. De tots aquests aspectes, un d'ells donava especialment el sentit a tots els altres: el soterrament del tren i la desaparició del viaducte, fet que proporcionaria a la nostra ciutat una oportunitat històrica per reordenar-se i redefinir-se. Una lectura de la informació oficial i pública que proporciona l'Ajuntament de Girona a través del portal www.trengirona.cat deixa ben clara aquesta idea: "El projecte ferroviari, al seu pas per Girona, contempla el pas del Tren d'Alta Velocitat i el soterrament de la línia convencional amb una estació intermodal conjunta al centre de la ciutat". Estem parlant, doncs, d'un projecte ferroviari integral que té diversos projectes executius, els quals no es poden entendre els uns sense els altres.
Recollint la inquietud ciutadana i en defensa dels interessos de la ciutat i del

seu futur, el Ple de l'Ajuntament de Girona aprova els següentsACORDS
1. Manifestar el rebuig a qualsevol dilació en el calendari anunciat pel ministre Blanco en seu parlamentària en relació amb la licitació de les obres del soterrament del tren convencional al seu pas per Girona.
2. Exigir al Govern espanyol la ratificació dels compromisos i els seus calendaris, i el seu compliment.
3. Demanar al Govern de la Generalitat que se sumi a l'exigència de compliment dels compromisos amb Girona.
4. Comunicar aquests acords als grups parlamentaris, al Govern de la Generalitat i al Govern de l'Estat.

Girona, 9 de juliol de 2010.


Signat : Carles Puigdemont i Casamajó.

- IL·LMA. SRA. ALCALDESSA-PRESIDENTA DE L'AJUNTAMENT DE GIRONA.-


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©anasahife.org 2016
rəhbərliyinə müraciət