Ana səhifə

Hugh McDonald


Yüklə 16.53 Kb.
tarix08.05.2016
ölçüsü16.53 Kb.
Bon Jovi

Bon Jovi je hard rock skupina iz New Jerseya, ki je nastala leta 1983. Sestavljajo jo Jovi Bon Jovi, Richie Sambora, tico Torres, David Bryan in Alex John such, ki pa je ga zamenjal neuraden član skupine  Hugh McDonald. Skupina Bon Jovi je prodala več kot 130 milijonov plošč, imela več kot 2600 koncertov v 50 različnih državah za 34 milijonov oboževalcev, vnešeni pa so tudi v UK Music Hall of Fame. Jovi Bon Jovi in Richie Samdora sta vnešena tudi v Songwriters Hall of Fame.

V letu 1984 in 1985 je skupina Bon jovi izdala prva dva albuma ki pa nista bila zelo uspešna. Z albuma ki pa sta sledila pa pa je skupina Bon Jovi doživela iztrelek med zvezde. To sta bila albuma Slippery When Wet v letu 1986 in New Jersey v letu 1988.

Oblikovanje

Ko je bil Jovi Bon jovi star 16 let je srečal davida Brayna. Z njim je utanovil skupino Atlantic City Expressway. Natopala sta po klubih po new jerseyu. Med letom 1982 je Jovi Bon Jovi sprejel delo v power station studio v menhatnu, kjer je bil solastnik studia njegov bratranec tony bongiovi. Tam je posnel veliko demo cdjev ampak ni uspel preboja na veliko sceno. Pa tem je obiskal lokalni radio apple v new yorku kjer je govoril z direktorjem. Ta direktor je sprejel skladbo in z studijskimi glasbeniki je posnel prvo skladbo runaway. Skladba runaway se je nato predvajala po vsem new yorku in takrat je jovi bon jovi ustanovil skupino. Poklical je davida bryna in potem so se še njima pridlužli tico torres, alec john such, dave sabo ki je nato ustvaril svojo skupino, zamenjal pa ga je richie sambora ki je igral s joe cockrom in bil vpoklican na avdicijo za člana skupine kiss.

Zgodnja leta

Ko je bila skupina sestavljena je manjkalo samo ime. Zaposlena delavka njihovega menedžerja je predlagala naj se kar imenujejo Bon Jovi. Najprej je vladalo nekaj glede imena apkat dve leti za tem so njihovi hiti bili zapisani pod tem imenom. S pomočjo njihovega menegerja so posneli album Bon Jovi, ki je bil izdan januarja 1984. Po izdanem albumi so igrali kot predskupina na koncertih skupine skorpions in kiss v evropi. Leta 1985 so izdali album farenheit 7800. Ker pa se ta album ni prodajal kot pričakovano so bili prisiljeni da grejo na turnejo, prvi nastop na japonske pa je bil velik uspeh. Album je bil na 5 mestu japoske hit lestvice in bil odlikovan z zlatom.

Slippery When Wet

Aprila 1986 se je skupina bon Jovi premaknila v vancuver kjer so posneli njihov 3 album slippery when wet. Prva skladba You Give Love a Bad Name je bila velika uspešnica saj je kar zasegla prvo mesto na ameriški hit lestvici. Sledeča skladba Livin' on a Prayer je prav tako bila na prvem mestu na lestvici kar nekaj časa. Tretja skladba albuma wanted dead or alive pa je še do zdaj himna skupine Bon Jovi. Po izdanem albomu je Mtv pomagala skupini Bon Jovi s snemanjem koncertov v živo do slave. Tako so postali Bon Jovi znani po vsem svetu. Album slippery when wet pa je bil več dni na vrhu letvic v kanadi, avstriji, norveški, finski, ...

New Jearsey

Odločeni da dokažejo da album slippery when wet ni bil le sreča, so Bon jovi izdali svoj četrti album New Jearsy. Po izdaji albuma je kar 5 skladb bilo na top 10 skladb v ameriki. "Bad Medicine" in balada "I'll Be There for You sta bili obe prvi na na lestvici hitov v ameriki. Ostale 3 skladbe iz albuma "Born to Be My Baby", "Lay Your Hands on Me", and "Living in Sin") " so tudi dosegle sam vrh lestvice in bile največji hit na mtv. Bon jovi so po tem odšli na turnejo. Obiskali so več kot 22 držav in odigrali več kot 232 koncertov preden je bilo turneje konec.

Solo albumi

Po končani turneji albuma New jearsey so člani brez da bi se poslovili odšli vsak svojo pot. Umaknili so se iz scene in pokazali dobenega interesa za daljno izdajo albomov. Po umiko iz scene je Jovi bon jovi izdal svoj prvi solo album, skladbo za film Young Boys 2 bolj znano pod imenom Blaze of glory. Med tem pa je Sambora s pomočjo tico torresa in davida bryna izdal solo album z naslovom Stranger In This Town. David bryan je tudi napisal skladbo za film the Netherworld.Keep the Faith

Po združitvi so posneli peti studijski album je izšel leta 1988. Ta album je bil kot novo poglavje v zgidovini skupine bon Jovi. Da bi promovirali album so se vrnili v New Yearsey, kjer so igrali po lokalih.Album je bil nepredvidljivo uspešen saj je v tistih časih okus za glasbo precej spremenil. Ne samo da se je spremenil v glasbenem smislu, spremenil se je tudi način izgleda. Skupina Bon jovi seveda ni hotela zaostajati zato si je Jovi Bon Jovi celo porezal lase in s tem prišel na naslovnico ravije CNN.

Cross Road in These Days

Leta 1994 je skupina izdala album z največjimi uspešnicami z dvema novima skladbama Always in Someday I'll Be Saturday Night. Skladba always je bila največji hit, saj je bila najbolj prodajana glasba Bon Jovi. V tistem letu je zapustil alex john such skupino zamenjal pa ga je Hugh McDonald. Leta 1995 pa je izšel šesti studijski album These Days. Ta album je bil precej podoben albumii keep the faith.

Odmor

Pa končani turneji These days pa so člani skupine spet šli vsak svojo pot. Leta 1999 pa se so ponovno zbrali na snemanju videa real life. Bon jovi so bili pripravljeni izdati nov album z naslovom sex sells ki pa ni bil dokončan in tri od tridesetih pesmi ki sobile napisane za ta album so bile uporabljene v naslednjem albomu crush.

Crush and One Wild Night 

Po 4 letnem odmoru so se člani ponovno zbrali in izdali nov album z imenom crush. Prva skladba albuma je bila označena kot najbolj uspešno izdana skladba in postala simbol skupinske dolgotrajnosti in prilagajan na nove glasbene stile. Album jim je pomagal se pradstavti skupini mladih oboževalcev . album je bil zelo uspešen in bil je tudi veliko nagrajen. Album one wild night show je bila zbirka uspešnic iz zgodnjih let in skladb iz turnej. To je bil Bon Joviev prvi live album.

Bounce in This Left Feels Right 

Leta 2002 so izdali svoj 8 album z imenom Bounce ki je predvsem navezoval nato da se lahko vračajo ponovno in ponovno na oder. Po končani turneji Baunce pa so izdali svojih 12 največjih uspešnic v drugačni glsabeni luči.

Have a Nice Day

Deveti album ki izšel leta 2005 se je imenoval heve a nice day. prva sladba albuma je bila heve a nice day. Druga skladba albuma je bila "Who Says You Can't Go Home, ki je bila izdana leta 2006. Izdana je bila tudi duet verzija z cuntrey pevko jennifer nettles, s katero so izdali še tretjo skladbo albuma welcome to whenever you are. Takrat je Bon Jovi postala prva rock skupina ki je bila na prvem mestu cuntrey lestvice.

 


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©anasahife.org 2016
rəhbərliyinə müraciət