Ana səhifə

Dagbok for bobla til ktk


Yüklə 48.15 Kb.
tarix08.05.2016
ölçüsü48.15 Kb.
Dagbok for bobla til KTK.

09.11.21


Mini søndagsturnering i bobla. Morten H., Olle, Tommy og jeg hadde en alle mot alle turnering. Uhøytidlig og gøy. Morten vant selvfølgelig, men møtte da litt motstand fra oss andre.

09.11.23


Jeg fikk en stolt elektriker på tråden midt i mattetimen (hadde glemt å sette på lydløs!). Men tok meg tid til 1 minutt. Han kunne fortelle at nå var han i bobla og alle pærene fungerte samtidig! Vi pleide jo å ha 2-3 som ikke lyste kontinuerlig. Det hørtes flott ut, og jeg gledet meg allerede til neste trening for å finne ut hvor mye bedre det var blitt. Arne H.

09.11.25 – 09.12.22

Mange fine treninger under helt akseptable forhold. Riktignok var det ofte 1-2 pærer som ikke lyste, så problemet var ikke helt løst. Vi tror det har med kapasiteten på strømnettet på nedre del av Nord-Tråstad byggefeltet. Det er både litt forlav spenning og for dårlig strømkapasitet i ampere. Men vi storkoser oss. Tommy og jeg leigger nå på 4 treninger i uka medregnet en ekstra 3settskamp på søndager! Vi har aldri trent så mye tennis om sommeren engang! Vi tror selv at vi har blitt en del bedre. Vi har mange fine dueller og noen ganger avsluttes de med flotte vinnere! Tommy har forbedret nesten alle slagene sine; fra serve til tohånds backhand og drivende offensive forhander. Gamle Huse må ta fram sitt aller beste for å holde følge – og gjør det! Dette er nesten for bra til å være sant! …… OG DET SKULLE DET VISE SEG AT DET VAR!

09.12.24 (Julaften)

Vi gjør som Bjørn Dæhlie, bare en trening på julaften!
Morten og jeg hadde ei grei trening i bobla. Han var ikke helt i topp spillehumør, så gamle far fikk flere games enn vanlig de siste årene. Men jeg så på det som en liten foreløpig julepresang. Trodde kanskje at det ville bli smått stell senere på kvelden. (Men der tok jeg grundig feil!) Alt så greit ut med anlegget foran jula. Arne H.

09.12.25


Det kom mye snø, noe som gjorde oss litt betenkte. Ville den falle ned på siden fra bobletaket og bare bli en utfordring rundt langs gjerdet, eller ville den samle seg mer på toppen og få taket til å senke seg? Svaret kom per telefon fra nabo til bobla, Haug. Han fortalte at bobla hadde blitt lavere. Jeg dro raskt ned for å se selv. Jo, her måtte noe gjøres. Ringte og avtalte med Tommy om at vi skulle møtes neste dag og hjelpe bobla så godt vi kunne.

09.12.26


Vi møttes til vurdering av situasjonen. Det var så mye snø på taket at taket bare var 2m over bakken på store deler av bane 3. Vi dyttet på duken fra innersiden og kjente at den var enormt tung. Kunne vi ta oss oppå taket og fjerne snøen for hånd? Vi vurderte å bruke nødaggregatet for å heve bobla, men var da redde for at festene i ringmuren kunne svikte på de svakeste punktene. Det hadde jo skjedd da nødaggregatet ble testet av TESS.

Jeg har en plan, sa Tommy. Den er dristig, men jeg tror det er eneste muligheten. Hva om vi senker bobla og håper at duken tåler det mot lysmastene. Deretter måker av det verste, og deretter hever vi den med både vifta og nødaggregatet? Jeg tenkte på alle muligheter, men fant ingen som kunne lykkes bedre enn ideen til Tommy. Som tenkt, så gjort.

Vi stanset vifta, testet nødaggregat, slo det av igjen og lot bobla synke sammen. Det så ut til at duken tålte påkjenningen, så da var det bare å stabbe seg forsiktig ut på den for å flytte snøen fra midten og utover mot sidekantene. Det var veldig mye snø. Over bane 4 var den ganske lett. Derfor trodde vi at dette skulle bli en stor, men overkommelig jobb. Problemene ble mye større da vi gikk over på andre halvparten.

Der forsto vi hvorfor taket hadde sunket sammen så mye. Den nederste snøen mot duken hadde smeltet og derfor blitt tyngre, og snøen rundt gled ned i denne nedsenkingen i stedet for å gli ut på sidene. Vi måkte like mye vann som snø. Det var kjempetungt og mørket begynte å falle. Vi gjorde en avgjørelse om at nok var nok og begynte å fylle bobla med luft igjen. Det gikk bra lenge. Vi hadde gjort en kjempejobb! Det eneste jeg nevnte på vei bort fra bobla, var at det var kanskje litt vel mye snø samlet på den del av taket som hadde helling mot oljefyrhuset. Men siden vi ikke kunne gjøre annet enn håpe, dro vi hvert til vårt, med en følelse av at vi hadde reddet JULECUP’en. Vi fikk ikke spilt noe, men følte at vi hadde hatt ei meget god styrketreningsøkt på nærmere 3 timer.

09.12.27

Vi skulle ta igjen den tapte spilleøkta fra i går. Vi møttes kl. 14.

NEI! Michelsens lov hadde slått til på en grufull måte! Kan det skje noe galt, så skjer det.

Den store snømengden over bane 4 hadde ikke bare falt ned mot veggen av oljefyrhuset, men den hadde også presset hele ramma som inn/utluftkanalene er festet til, innover mot bane 4 slik at rørene sto og gapte rett ut i lufta med den selvfølgelige konsekvens at det ikke kom luft inn i bobla. Den hang altså på lysmastene igjen! Selv ekstrabåndet som var sikring mot dette, hadde røket tvers av i festet til ramma.

Dette var for omfattende og klokka var for mye, til at vi kunne gå løs på denne utfordringen alene. Det hadde dessuten blitt ganske mye kaldere. Vi håpet på litt mildere vær neste dag og mye mer hjelp av andre JULECUP-deltakere.

Tommy og jeg avgjorde at vi måtte sende ut en ærlig e-mail til alle deltakerne i JULECUPEN om tilstanden. Ta med spade og kom for å hjelpe oss med å reparere bobla. Kanskje tennis etterpå?


E-mailen som ble sendt deltakerne var slik:

Hei alle deltakere i evt. Julecup.

Det var et trist syn som møtte Tommy og meg, da vi skulle trene litt kl. 14 i dag.

Vi gjorde en kjempejobb i 2,5 timer i går. Da hadde nemlig så mye snø lagt seg på taket at det hadde trykt bobla sammen mye.

Den verste dumpa på taket var så dyp at den var 2,5 meter fra banen. Jeg rakk dit med den lange lykta mi. Etter mye grubling om flere ulike metoder, tok vi sjansen på Tommys "ville" ide, nemlig å ta bobla kontrollert ned for så å gå inn og ta vekk den verste snøansamlingen. På den ene halvparten var  snøen relativt lett, men på den verste sida hadde det smeltet nederst mot duken og det var en forferdelig jobb å fjerne mesteparten av dette så langt ut mot sida at vi hadde håp om at det ville falle ned riktig når vi satte på lufta igjen. Denne meget dristige planen så ut til å fungere perfekt. Med nødaggregat og vanlig innluft klarte bobla å reise seg igjen. Vi var inne og så at alt så bra ut. Nesten full takhøyde og med god tro på at dulpene ville bli borte og falle ned på sidene. Noe av det bløteste på sida måkte vi også bort, så inngangspartiet vippet ned på plass igjen!

Vi var meget godt fornøyd med oss selv. Det eneste jeg la merke til at ganske mye av "løssnøen" på det beste halvparten lå så mye på midten at den kunne falle mot oljefyrhuset. Men det var ikke noe vi tenkte mer på, siden vi ikke kunne gjøre noe med det heller. Vi dro hjem og tok oss en "velfortjent" 2.dagsfest begge to.


Desto mer skuffende var det å møtes i dag kl. 14. Akkurat det som kunne gå galt, hadde gjort det. Så mye snø hadde falt med på luftinntaket at plata der hadde gitt etter og dratt luftkanal-åpningen inn til bobla vekk fra innblåsingsrøret. Dermed kom det nesten ikke noe luft inn i bobla og den har falt sammen i løpet av natta. Vi deppa en stund før vi bestemte oss for følgende:

Tommy skaffer en del verktøy fra jobben sin i løpet av dagen (nagleutstyr og el. bor og  litt mer). Vi andre tar med en lett spade i tillegg til de vi har på tennisbanen. Vi må grave bort ganske mye snø og deretter prøve å bende plata ved luftinntaket tilbake igjen slik at den kan festes til ramma igjen. Hvis dette lykkes, tar det bare 45 min å fylle bobla med luft igjen. Om vi så kan spille JULECUP, er vel noe usikkert, men det er lov til å være optimist. Ta med tennisutstyr!

Bobla har vel nå snart brukt opp sine 9 liv, men duken har ihverfall ikke røket, så helt umulig er det ikke at den kan ha et eller to liv til før den gir opp!!!!

Hilsen turneringsleder.

09.12.28

Dette var dagen for JULECUPEN 2009! Vi måtte i stedet følge opp innholdet i e-mailen fra i går. Vi håpet på bra frammøte og at jobben ikke skulle vise seg å være umulig! Morten og jeg dro ned uten særlig håp om tennisspill den dagen, men forhåpentligvis med bobla oppe igjen. Vi fikk rett når det gjaldt ingen tennis den dagen. Det var et trist syn som møtte oss. Bobla nede og kanalene for inn- og utluft lå atskilt fordi ramma som holder koblingene var bent framover av snømassene. Både festet til fyrhuset og gjerdet hadde gitt etter.

Olle, Jørgen og Tommy kom nesten likt med oss, og vi fordelte oppgaver ganske raskt. Tommy, Olle og jeg begynte med inn/utluft-ramma mens Morten og Jørgen startet å måke både rundt skadestedet og rundt inngangspartiet der det lå veldig mye på begge sider. Bobleduken var ganske stram der. Tommy fikk boret nye hull og satt på plass en del skruer på innsida. Da var det også mulig å komme til for å dytte ramma tilbake på plassen sin. Olle festet inn/utluftkanalene med noen nye nagler, men det var veldig vanskelig å få det brukbart tett. Vi ålet oss rundt og innimellom, bendte luftekassene på plass med 2”*4” og lå oppå kassene for å feste noen ekstra skruer fra utsida. Etter mye strev og hardt arbeid var vi klare til å starte vifta igjen. Den startet greit og etter en liten stund prøvde vi nødaggregatet i tillegg for at bobla skulle fylles raskere. Nødaggregatet hadde stått stille i hele den lange kuldeperioden og hadde ikke lyst til å starte. Men etter 3-4 forsøk, satte dieseldunkinga i gang og bobla fylte seg raskere.

Mens den jobben ble gjort av maskiner, måtte all snømåkinga skje for hånd og med gjerdet som en lei hindring. Vi måtte kaste snøen enten rundt, gjennom eller over gjerdet! Siden bobla hadde vært nede i nesten to døgn, var vi spente på om linjene hadde blitt presset opp av banelegemet av telen, og dermed gjort reparasjonsarbeidet enda mye vanskeligere og mer tidkrevende hvis det i det hele tatt ville være mulig å reparere det vinterstid. Vi visste ikke om det var noen hensikt å måke mer, men bare gjorde det mens lufta gjorde sin del av jobben. Vi fikk i gang oljefyren også, så innlufta ble varm helt fra start av.

Det var en spent gjeng som etter hvert tok seg inn i bobla selv om det hang snø mange steder ennå. Jo. Vi kunne fortsette måkinga. Linjene hadde tålt kulda! Da kom Ola Elfmark og hjalp oss ende mer med måking, og alle gjorde en siste måkeinnsats for å kunne ”overleve” videre bruk.

JULECUPEN i tennis ble julecup i måking og reparasjoner, men med en relativt lykkelig slutt. Det var jo hyggelig for Morten å være med på å redde bobla en gang også. For Tommy og meg var det jo bare rutine! Vi takket hverandre for en kjempeinnsats og dro hver til vårt for å fortsette julefeiringen. Tommy og jeg avtalte en felles kontroll av anlegget med spilling dagen etter senest kl. 14, siden Huse family skulle til Hamar for familiesammenkomst hos Stein og Elisabeth med 16 voksne og 6 barn som deltakere. Med minus 29 grader på veien hjem langs Storsjøen i Odalen, var vi glade for å komme trygt tilbake samme kvelden.

Arne H.

09.12.29


Bare ei fin trening før turen til Hamar.

09.12.30


Bare ei fin trening med Tommy. Vi oppdaget at måleren på oljetanken hadde sunket faretruende mye. Det kommer til å bli tomt i løpet av nyttårshelga! Det hadde gått veldig mye olje i kuldeperioden. Vi avtalte at jeg måtte ringe Leidulf Bilstad på mobilen og prøve å overtale han til å skaffe olje allerede neste dag. Klokka var halv fire! Leidulf svarte og håpet at vi ikke trengte påfyll før helga? Jo, det gjorde vi! Er det mulig? 5000 liter nyttårsaften? Han skulle gjøre så godt han kunne. Sliten og litt bekymret gikk jeg i dusjen og håpet på det beste. Arne H.

09.12.31


God innsats fra fyringsoljeleverandøren gjorde at vi fikk påfyll før tanken ville blitt tom i løpet av nyttårshelga. 5000 liter gikk det på tanken! Det er en veldig kald vinter for bobla vår. Den er tross alt bare to PVC-plastlag fra utetemperaturer på 15-25 kuldegrader. Det må veldig mye energi til for å holde temperaturen over frysepunktet.

Olle var nede for å sjekke at alt var bra. Det var det ikke! Oljefyren hadde stoppet, og det var 7 kuldegrader i bobla! Så fort synker temperaturen når oljefyren ikke gjør jobben sin. Olle ringte Tommy. De prøvde restartknappen, men det hjalp ikke. Etter litt venting prøvde han litt til, og da startet oljefyren opp igjen. Olle ventet ca 10 minutter, og da alt så bra ut dro han hjem ca klokka 11.

Tommy og jeg hadde avtalt spill kl. 14. Jeg oppdaget tapt anrop fra Olle kl. 11.30 og ringte ham. Tenkte at han ville være med på treninga vår. Men da fikk jeg i stedet høre om ”dramaet” fra før på dagen. Jeg dro ned på banen for å prate med Tommy og se hvordan situasjonen utviklet seg. Gleden var desto større da vi fant bobla med pluss 1 grad og at linjene fortsatt lå pent nede i grusen.

Vi takket Olle for at vi fikk en kjempefin trening i tre sett. Vi spilte begge på vårt aller beste og ønsket hverandre GODT NYTTÅR på veien ut til bilene. 2009 så ut til å slutte på en fin måte. Men vi glemte ”The never ending story” som jo livet med bobla har gått over til å bli.

Denne gangen var det ikke anleggets feil, men Eidsivas. Strømforbruket på Tråstad senere på nyttårsaften ble for mye for Eidsivas nett. Strømmen var borte fra og til i nesten 5 timer i løpet av nyttårsaften om kvelden. Ingen ringte eller ga oss noen melding om dette, så slutten på 2009 var nok enda en gang ei boble på vei ned mot banenes tennisgrus. Bobla var NEDE!

Arne H.


2010

10.01.01


Tommy og jeg hadde avtalt spill kl.14. Men da ”nabo” til tennisbanene, Petter Finsen ringte, fryktet jeg det verste. Jo da, bobla var nede pga strømutkoblinger dagen før! Strømmen hadde vært borte flere ganger og nesten 5 timer. Nødaggregatet hadde ikke startet pga den strenge kulda. Det får jo bare ett forsøk når automatstarten prøver å starte det! Petter trodde nok at anlegget vårt var en mulig årsak til strømutkoblingene og ville at ville skulle kobles fra! Jeg kunne jo ikke godta det, men sa at vi skulle komme ned på anlegget så raskt som mulig. Så da var det bare å ringe Tommy enda en gang med de dårlige nyhetene. Ikke spilling i dag, men vi må prøve å få opp bobla igjen hvis det er strøm der nede?

Vi møttes så fort nyttårshopprennet fra Garmish Partenkirchen var ferdig. Brukbar norsk innsats med tre blant de 8 beste! Vi åpnet døra til oljefyrhuset og så raskt at alt sto veldig stille. Alle sikringene var opp, men det var ikke strøm. Vi hadde jo sett lys i husene langs E. Werenskioldsvei på veien ned, så da var det å lete etter feil inne på hovedtavla i klubbhuset. Vi trasket bort i djup snø, låste oss inn og åpnet sikringsskapet. Hva? Jordfeilbryteren sto riktig (oppe) og alt annet var riktig også? Tommy testet knappen ved jordfeilbryteren først en gang, men ikke noe skjedde. Så en gang til og etter 1-2 sekunder så kom strømmen tilbake! Slik hadde anlegget aldri fungert før, men vi var jo lykkelige som hadde fått strøm! Vi låste og trasket tilbake til oljefyrhuset for å få til noe der også.

Da møtte vi to karer som kom mot oss og olje fyrhuset. De var fra Eidsiva og var på en litt håpløs jakt etter jordfeil på nederste del av Tråstad. De hadde pratet med Petter Finsen og ville også gjerne stenge anlegget vårt for å finne feilen noe lettere! Nei, da blir banene helt ødelagt for denne vintersesongen og klubbhuset vil få frosset vann! Det går ikke. De skjønte nok det. Vi fortalte om episoden i sikringsskapet og fikk da vite at de sannsynligvis hadde hatt strømmen borte og akkurat satt den på igjen da Tommy trykket på jordfeilbryteren!!!! Det var jo svært tilfeldig, men ganske sikkert den riktige forklaringen på den rare episoden i sikringsskapet. 1-2 sender mellom Tommys trykk og deres strømtilkobling!

Neste skritt var å starte vifta for å få luft i bobla igjen. Den var død! Vi åpnet skapet til startbryter og termostat. Der var det 6 sikringer og en av de hadde gått. Sikringene var av størrelse 25A/500V. Vi fant en ekstrasikring og etter å ha skrudd opp den meget hardtsittende porselensholderen, byttet vi og prøvde igjen. Voila, vifta startet og gikk i 5 sekunder. Så røyk sikringen igjen! Ikke bare en, men to! Mens Eidsivafolka testet for jordfeil på srømanlegget vårt, dro jeg hjem for å finne sikringer. Men jeg hadde bare 10A og 16A. Gode råd var dyre, men jeg tok sjansen på å ringe Kim Fredrik Aanerud om han visste om noe sted der det var mulig å få tak i riktige sikringer? Han visste bare om ett sted og det var i verkstedet til Roverud Ekektriske på Kongsvinger, og han bor på Galterud. Men som et par ganger før, var han kjempesporty og sa at han kunne komme til oss med ei pakke eller to! Jeg hadde litt dårlig samvittighet, men hadde ikke noe valg. Ja, hvis du er så grei, så kom. Da kunne han like gjerne komme ned på tennisbanene, så jeg kunne dra tilbake til Tommy og Eidsivagutta.

Tommy var alene og kunne fortelle at det ikke var funnet noe feil i det elektriske anlegget vårt. Ok, da tok vi oss tid til å analysere situasjonen i håp om å lære litt av denne hendelsen også. Vi lærer jo hele tida! Det er nok et kapasitetsproblem i akkurat det området nedenfor E. Werenskioldsvei og til oss nederst mot elva. Derfor hadde strømmen gått nyttårsaften da alle hadde på både varmeovner og komfyrer til å lage mat til nyttårsfeiring. Hadde vi visst om dette problemet, hadde vi slått av lysene i bobla (14kw) som brukes som ekstra varmekilde. Vi koblet også dette opp til at ikke alle lampene våre er tent samtidig. Ofte er 1, 2 eller 3 av dem slukket mens vi spiller. Det er kanskje pga lav spenning like mye? Kim Fredrik kunne ikke si noe sikkert om det da han kom, han heller. Men sikringer hadde han med og vi byttet 2 stykker og da startet vifta greit. Men starteren på oljefyren virket ikke! Uten varme var vi like langt. 10-15 kuldegrader inn med innblåsingslufta er ingen løsning for bobla. Vi testet restartknappen siden den lyste. Først en gang, så en gang til. Ingen start av oljefyren. Heldigvis hadde Kim Fredrik blitt med inn under startforsøket. Han visste at det kunne ta litt tid før det tente. Vi ventet litt, men til ingen nytte. Så visste han om en knapp til!! Den var gjemt bak boksen med restarteren. Han brukte den først en gang, men ingen tenning selv etter litt venting. Han forklarte oss litt om disse to knappene, men det var ikke helt enkelt å forstå ved første gangs forklaring. Så prøvde han en gang til, da ble litt mer lyd i starteren, og vi ble mer optimistiske. Yes!! Da alt så håpløst ut, tok oljebrenneren fyr og gikk en god stund. Litt mer av, men så gikk den kontinuerlig og alt så flott ut. Vi var fornøyd med oss selv og gikk mot bilene for å dra tilbake etter noen timer (etter et middagsbesøk hos Signe, Ingar, Hedda og Nora på Sander). Vi tittet litt på snømengdene på bobleduken og håpet at det skulle gå bra. Den var i hvert fall lett og ikke for mye samlet på ett sted (kanskje med ett unntak).

Men hva i all verden var det vi hørte? Dieseldunk fra nødaggregatet! Hva i all verden? Jo da, Eidsivagutta drev med mer feilsøking og hadde tatt strømmen igjen. Da ga vi opp og ble enige om at jeg skulle prøve å starte alt når jeg var tilbake fra Sander. Da var forhåpentlig strømmen tilbake for å være stabil videre.

Etter et koselig besøk på Sander, slapp jeg av Kari hjemme og dro litt smådeppa ned til bobla for å prøve å restarte alt sammen. Egentlig ikke særlig optimistisk. Var egentlig sesongen over? Enda ett døgn med 10-15 kuldegrader og et tvilsomt anlegg ventet – trodde jeg. Men fuglen Phøniks hadde reist seg av seg selv! Og varmeanlegget var på! Jeg sjekket det mest naturlige og ble ganske fornøyd med det jeg så. Gikk i mørket inn i bobla for å se på lysmaster og lese av termometeret. Null grader alt! Duken ved inngangspartiet var lav, så jeg jobbet litt med den. Fikk vekk en del snø og håpet at det ville reise seg i løpet av natta.

Jeg var så fornøyd at jeg måtte ringe til Tommy og fortelle de siste nyheten og spørre om det var han som hadde vært nede og startet anlegget. Han avkreftet den muligheten, og vi ble begge imponert av det som hadde skjedd. Vi avtalte å prøve litt spilling og sjekke anlegget dagen etter kl. 14. Pessimismen var byttet ut med litt optimisme da jeg gikk til sengs den natta. God natt!

Arne H.

10.01.02


Tommy og jeg hadde avtalt spill kl. 14. Vi håpet at gårsdagens innsats var akkurat nok til at vi fikk spille ( og kanskje jobbe/justere litt). Jørgen ringte og lurte på om det ble utsatt JULECUP. Vi bestemte da at vi ville være 4 og kontaktet Lars. Dermed møttes vi litt før kl. 14 etter at jeg hentet Lars hjemme.

Bobla var oppe! Men var den ikke litt ujevn/skjev på toppen? Vi fant årsaken: for mye snø hadde havnet foran inn/utluftekanalene igjen. Vi måkte vekk og Lars løftet fra innsida og så var det brukbart. Men reparasjonen fra 4. Juledag hadde revnet igjen! Der kom det ut veldig mye luft.

Jørgen begynte å måke ved siden av inngangsdøra, Lars kostet og valset bane 3, Tommy fant fram varmepistol og reparasjonsduk og Arne løp rundt og holdt plate imot fra utsiden så skjøtinga gikk bedre. Det var bare en 4-5 cm smal stripe helt inntil metallramma ved inn/utluft som vi kunne skjøte mot, men Tommy klarte jobben brukbart. Arne satte plata på utsiden i spenn med to 4”*2” planker.

Mens Lars fullførte inne, måkte Jørgen, Arne og Tommy unna ganske mye på begge sider av inngangspartiet, så tyngden mot duken ble mye mindre og hallen ble litt større når hallduken flyttet etter ganske så umiddelbart etter at vi hadde måkt plass. Det bør måkes mer så raskt som mulig. Men med litt løfting fra innsiden ble inngangspartiet ganske normalt.

Dermed kunne 4 litt slitne, men fortsatt spillesugne teste baneforholdene, særlig på bane 3 som ikke har vært i bruk på over en uke. Vi hadde jo sett at den var ujevn pga grus som hadde hevet seg fra flere døgn med kuldegrader i løpet av de siste to ukene. Begge banene lider av at det er for tørt, men bane 3 var verst. Heldigvis ble den litt bedre etter en del spilling. Men ballen døde i løs masse enkelte steder. Vi ser at det neste inne-problemet vil bli, å gi banene fuktighet uten at de skal få glatt overflate og bli umulige å spille på.

Turneringa ble som vanlig meget jevn. Vi slo hverandre og Jørgen, Tommy og Arne endte med to seire hver. Revansj om to dager!

Takk for i dag. Arne H.

10.01.03


Bare en rolig dag med litt måking og sjekk om alt fungerte greit. Vifta og oljefyren gjorde jobben og da jeg så på termometeret var det 2-3 grader. Mao ganske perfekt siden ingen skulle spille der i dag.

Men ingen dag uten noen småfeil. Den revna vi hadde reparert til venstre for nødutgangen, hadde løsnet igjen. Dette bør repareres så raskt som mulig. Jeg satte opp en lem med press på utsida og dekket til med isolasjonsmatter på innsida. Jeg fjernet også en del snø oppå ”taket” på nødutgangsutspringet.

Vi innser nå at en ny utfordring nærmer seg. Det trengs fuktighet til grusen på banene. Vannet vil fryse til is hvis det kommer i for store dråper. Vi kan få glatte is-partier rundt på banene. En form for dusjing av banene samtidig med kosting kan løse problemet. Vi må tenke ut en lur måte så raskt som mulig.

Måkingen på begge sider av inngangspartiet førte til mindre press på bobleduken og litt bedre plass inne. Jeg dro hjem etter 2 timer med en ganske god følelse og ringte Tommy for å avlegge rapport og avtale møte halv time før treninga for å reparere revna ved nødutgangen. En enkel og ganske behagelig søndag på anlegget.

Arne H.

10.01.04


Det er nesten naturstridig å reise ned til tennisbanen i minus 23 grader! Men det gjorde 5 ivrige ”gutter” på 2.-laget, og vi måtte derfor finne på en god byttemåte for ikke å bli kalde mens vi ventet. Ikke nok med det, men Amund og Per Ola kom for å avløse oss 2 timer senere.

Da hadde Tommy reparert en mindre revne til venstre for nødutgangsdøra med varmepistol og ekstralapp.

Under den siste spillinga har vi merket at grusen har blitt farlig tørr i det øverste laget. Det vil bli en teknisk utfordring å få fuktighet inn i grusen. Vi har ikke funnet noen løsning ennå.

Arne H.


10.01.06

Så var det stopp! I hvert fall midlertidig.


Olle var nede og sjekket forholdene ved 11-tida. Da hadde oljefyren stoppet. Olle klarte ikke å starte den igjen, og dermed må vi ta en pause. Temperaturen hadde allerede falt til 15-20 minusgrader og linjene hadde begynt å heve seg. Under slike forhold er det umulig å komme tilbake til normal drift. Vi vil ta en avgjørelse i løpet av noen dager, men det umulig å tenke seg noen vanlig drift videre før kulda gir seg. Om vi skal senke lysmastene å ha bobla lav eller om vi lar bobla være høy så lenge det går, er ikke avgjort ennå. Vi får drøfte det sammen og evt ta et ekstra styremøte om nødvendig.

Trist, men ikke noe annet valg! Arne H.

10.01.08

Var nedom bobla både i går og i dag. Den står så traust og fin. Den ruver i terrenget og tar seg slett ikke så verst ut i landskapet der nede mot elvekanten. For de som ikke vet bedre, ser det ut som alt er såre vel, med full aktivitet innendørs.

Jeg så på oljefyren og testet måleren for oljetanken. Den viser at tanken er tom! Enten fyrte vi for 32.000 kr på 5-6 dager (fra nyttårsaften til 5. Jan.), ellers er det noe feil med måleren. Jeg håper på det siste, men er ikke sikker.

Jeg satte på lyset og tok en tur inn i bobla. Der var det flott: harde og fine baner med linjer som foreløpig ikke har blitt hevet av tele. Det var bare ett minus, det var fortegnet på gradene på gradestokken. Det var minus 20 grader Celsius, i stedet for pluss 20 grader! Ellers så banene riktig så innbydende ut. Jeg lukket døra, slo av lyset og lurte på om jeg skulle ringe til Tommy og utfordre han til match på HARDCOURT!

Men vi får nok vente på varmegrader i lufta. Arne H.

20.01.10


Endelig har kulda sluppet taket. Jeg lurer på om det er enkelt , vanskelig eller umulig å gjøre bobla spillbar igjen? I går ringte jeg Tommy og vi ble enige om å vurdere situasjonen. Banene så ikke så mye verre ut enn før kuldeperioden. Bare det var egentlig over forventning. Betyr det at vi kan bevisst vente med kald boble når kulda er som verst? Vel, vi kan ikke være sikre, men det ser ikke umulig ut for neste kuldeperiode.
Så lagde vi noen lange ”raier” av passe tunge lister som vi skjøtet sammen slik at de ble lange nok. Det er jo 8-9 m til toppen. Disse skal brukes til å hjelpe bobletaket med å bli kvitt snøen når den ikke faller ned av seg selv. Vi lagde to lange ”raier” og begynte å dunke i duken fra innsiden. Det var nesten litt gøy, siden rasling av snø som glir på duken ble resultatet nesten hver gang! Men det er tungt og litt vanskelig å gjøre det riktig og effektivt. Vi måtte gå ut for å se hvor vellykket det ble. Noen steder var det ganske smale felt, mens andre steder var det litt bredere felt som var tømt for snø. Da vi var godt slitne og brukbart fornøyd, var dagens neste oppgave å prøve å restarte oljefyren. Det lyste rødt i kontrollampa, noe som viser at det ikke fungerer normalt – som om vi ikke visste det allerede! Men det er to triks for å restarte, og vi håpet at det ville være nok til å få oljefyren i gang igjen. Jeg prøvde metode 1, nærmest bare for å ha gjort det, før vi gikk videre med neste metode. Overraskelsen var stor da det nesten umiddelbart kom god-lyd fra startmotoren. Men flammen fra brennkammeret lot vente på seg. Vi har lært at det kan ta litt tid, siden temperaturen først må bli høy nok. Og tro det eller ei, men oljefyren startet med bare metode 1. Flammen fra kammeret gjorde spjeldet varmt og en liten titt bekreftet suksessen. Dagen var reddet, og vi kunne fullføre dagen med noen småting og litt snømåking. Snøen ligger veldig tung innpå duken nå. Derfor er banene litt mer inneklemt/mindre og ballene gjemmer seg under duken og inn mot ringmuren.
Dagen ble avsluttet med avtale om spilling neste dag for å se om banene virkelig hadde tålt kuldeperioden og opptining gjennom et døgn til. Tommy byttet ut ”spinning” med tennis siden jeg skulle til Trysil rett etter jobb på fredag.

21.01.10


Vi startet dagen med snømåking til venstre for inngangen og videre rundt hjørnet mot bane 2. Det er utrolig hardt arbeid og etter 45 minutter måtte vi gi oss for å ha litt krefter til spilling. Vi skulle jo teste banene!
Bane 3 er mest preget av langvarig kulde og er litt ujevn. Men det ser ut som den bare blir bedre av at vi spiller på den. Bane 4 har blitt farlig tørr, men pga frossen bakke bare 1-2 cm nede i banelegemet fikk jeg litt ”Spaniafølelese” da vi spilte. Der ligger det et tynt gruslag oppå cementdekke, slik at det bare er litt rødgrus øverst som utgjør grusdekket. Det var derfor ikke noe kritisk, og vi gjennomførte 3 gode sett. VI VAR I GANG IGJEN!!!!!
Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Under kuldeperioden hadde det blitt en del frosset snø/is i taket og dette smeltet etter at lyset hadde varmet opp taket et par timer. Så vi fikk ganske mye vann ned på banene, særlig bane 3, og litt kosting fordelte fuktigheten litt bedre. Vi håpet at dette ville forbedre problemet med for tørr grus øverst på begge banene.
Jeg kunne dra hjem og skrive en mail til alle innspillere om at nå er vi i gang igjen eller ”back on track” som det heter over dammen. Jeg ba alle som ville, ta en økt i løpet av helga siden det nå var varmt der likevel. Neste uke følger vi vanlig timeplan igjen.

24.01.10


Tok en sms til Tommy om at jeg gjerne ville spille søndag ettermiddag, når jeg kom tilbake fra Trysilturen. Han og Jørgen skulle spille kl. 14, og jeg kunne være med. Da var det lett å bytte ut en skitur i tåke med rask hjemtur og tennis. Etter en hjemtur i vakker vinterskrud både mellom Trysil og Elverum, men også nedover i Solør, rakk jeg ned i tide. Jeg har aldri sett så tjukk rim på trær og ledninger noen gang. Den lange vinterperioden uten varmegrader i over en måned har gitt perfekte forhold for riming over lang tid og derfor til tjukke lag! Bjørketrærne hang som romerske søyleganger inn mot veien, og i ett av dem satt det 4 store skogsfugl! Telefon og strømledninger var over 5 cm i diameter og tegnet seg som kraftige hvite bånd mot en mørk blåaktig himmel i bakgrunn. Jeg koste meg med flotte estetiske inntrykk mesteparten av turen hjem.
Jeg lot Jørgen å Tommy spille en god del først, så de rakk minst et sett og litt til. Grunnen var at jeg hadde lyst til å måke vekk mer snø rundt bobla. Jeg klarte alt fra hullet i gjerdet mot parkeringsplassen og bort til hjørnet mot veien til klubbhuset. Det hjalp mye sett fra innsiden. Slik må vi gjøre rundt hele bobla! Alle som har ork, bør sette av 20-30 minutter til snømåking vekk fra boblehallveggen. MEN… vær meget forsiktige når spaden er like i nærheten av selve duken. Den tåler ikke for røff behandling. La det være litt avstand mellom kanten på spaden og duken hele tida!
Etter litt oppvarming mot Jørgen, hadde han fått nok, og Tommy og jeg spilte 2 sett. Det er deilig å spille igjen!
Ola Elfmark og Helene Solberg kom innom og lekespilte en times tid på bane 3.

31.01.10


Tommy, Lars og jeg møttes på anlegget. Jeg trodde vi skulle måke snø rundt veggene, selv om det var 14 kuldegrader. Lars hadde kommet 5 minutter før meg og hadde allerede vondt i ryggen. Han byttet til mindre spade, men måtte gi opp. Tommy hadde kommet på etterskudd med strenging, så han hadde akkurat begynt å strenge 4 rackerter. OK, det var noe kjent med situasjonen da jeg gikk løs på resten av den langsida mot parkeringsplassen. Jeg hadde tatt ca en tredjedel for noen dager siden. Det ble raskt veldig tungt fordi så mye av snøen som hadde kontakt med bobleduken hadde smeltet til is. Dessuten hadde noe av den gamle snøen også blitt til is i deler av snøfonna rett innenfor gjerdet. Gjerdet gjorde det svært vanskelig å bli kvitt snøen. Det positive var at ryggen tålte belastningene, og at jeg ikke merket kulda lenger. Etter 2 timer var jobben gjort, og jeg gikk for å høre om Tommy var ferdig med strenginga og klar for et par sett med tennis. Det var han og vi fikk ei fin trening med svært trøtte armer og ganske trege bein. Men deilig å spille litt på en søndag også. Temperaturen inne var perfekt (ca. 2 grader) med tanke på kostnader og fuktigheten på banene. Siden det er blitt kaldt igjen, målte vi nivået på oljetanken. Det var ca tusen liter igjen, og vi ble enige om at vi burde fylle opp med 5000 liter til. Det blir siste gang vi fyller tanken for denne vinteren. Vi har ikke penger til mer enn det. I alt har vi brukt olje for 90.000 kr gjennom vinteren inkludert denne siste fyllinga. Jeg ringte Leidulf på søndagskvelden og ba om påfyll dagen etter. Det gikk som vanlig greit. Fint å ha en bekjent som ordner med olje fort og greit. Da var det bare å se fram mot treninga dagen etter kl. 18.00!

01.02.10


Da jeg kjørte hjem etter innebandyen, sjekket jeg mobilen. Det var to nye meldinger. Siden jeg allerede hadde begynt å kjøre, la jeg ned mobilen i setet ved siden av meg. Men nysjerrigheten tok overhånd og (da trafikken tillot det) tittet jeg på meldingene med kjørebrillene på meg. Jeg så nesten ikke noe tydelig, men så ar den ene var fra telenor (helt uinteressant!) og den andre fra et 628-nummer som jeg ikke kjente. Måtte som snarest ta av brillene og så at den var fra Amund Haukerud, og at han lurte på om de kunne spille i bobla i kveld. Pga kjøringa, ble svaret to bokstaver: JA.
Utetemperaturen på intrumentpanelet viste – 17 grader, men jeg håpet at oljefyren gjorde jobben sin. Det gikk jo greit i går da temperaturen var nesten det samme.

Men jeg hadde tatt ganske feil! Det så bra ut da jeg svingte inn på parkeringsplassen og så at tankbilen hadde vært der og fylt opp oljetanken vår med 5000 liter. Men da Tommy møtte meg med å si at det var minus 11 grader i bobla, ble jeg litt fortvilet. Litt bedre ble det da han forklarte at oljefyren var slått ut av nødstoppen, og at han hadde fått den i gang igjen. Men Lars, Tommy og jeg syntes at dette var i kaldeste laget, og vi varmet opp med hansker og ytterjakke! Var dette en rekord for Guinnies book of records? Banene var blitt til skikkelige hardcourtbaner!


Alle var vi borte ved innlufta for å kjenne at oljefyren virket. Jo, det kjentes riktig, og selv om utetemperaturen var rundt – 18 grader, steg det til bare - 4 grader i løpet av 1 time! Og da Amund og Per Ola dukket opp, det behagelige -1 grad! De var fornøyd, og bane 3 hadde blitt mye bedre å spille på siden sist de var der. Jeg registrerte at bane 4 hadde ”frysetørret” litt i de to øverste millimeterne. Vi håpet at de ville ”slå seg” litt til neste gang, og lot være å koste dem enda tørrere.
Etter en lang og god trening der Tommy og jeg avsluttet med et sett etter at pensjonisten hadde fått nok, var kvelden i grunn brukbart reddet likevel. Hjem til god og fortjent dusj!


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©anasahife.org 2016
rəhbərliyinə müraciət