Ana səhifə

Ainul Mardhiyah binte Amran 2 Andalusia (2016)


Yüklə 9.36 Kb.
tarix09.05.2016
ölçüsü9.36 Kb.
Hari Sukan


Hari sukan sekolah Mat diadakan di Stadium Bedok pada hari Rabu. Atan, Budin, Mat dan rakan-rakan yang lain bersedia di garisan permulaan untuk berlumba lari. Rakan-rakan yang menonton bersorak untuk Atan, Budin, Mat dan rakan-rakan yang lain.

Budin dan Mat berlari laju di atas balapan sementara yang lain ketinggalan. Mereka berlari laju kerana ingin menang. Mereka berlari sangat laju.

Tiba-tiba, Mat terjatuh semasa hampir tiba di garisan penamat. Lutut dan tangannya luka. Mat menangis kerana sakit. Budin berasa sedih melihat Mat cedera. Budin pun menolong Mat.

Akhirnya, Budin dan Mat tidak menang tetapi mereka gembira kerana Budin menolong Mat. Mat pula mengucapkan terima kasih kepada Budin.

Ainul Mardhiyah binte Amran

2 Andalusia (2016)
Hari sukan sekolah Adam diadakan di Stadium Jurong pada hari Sabtu. Peserta-peserta di dalam pertandingan hari sukan ini ialah Zaid, Adam dan Budi. Mereka akan berlumba lari. Mereka bersedia di garisan permulaan. Rakan-rakan mereka bersorak untuk mereka.

Bang! Pertandingan sudah bermula. Adam dan Budi berlari laju di balapan. Rakan-rakan mereka ketinggalan di belakang. Budi ingin menang.Tiba-tiba, hampir di garisan penamat, Budi terjatuh. Adam ternampak Budi di lantai lalu pergi menolong Budi. Budi berasa amat sedih kerana tidak boleh menang dalam pertandingan lari itu. Budi mengucapkan terima kasih kepada Adam kerana telah menolong Budi.

Arisya Dina Aidil

2 Andallusia


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©anasahife.org 2016
rəhbərliyinə müraciət